Нападателят на Барселона – Луис Суарес, за първи път коментира открито възможността да продължи кариерата си в хегемона на Ботуша Ювентус.

Уругвайският стрелец вчера издържа изпит по италиански език, с което се приближи към взимането на местно гражданство. Именно това е един от големите проблеми пред евентуална сделка, защото квотите на Юве за играчи извън Европейския съюз са запълнени.

В Перуджа не пропуснаха да попита Суарес за "бианконерите" и отговорът му беше кратък: "Да, възможно е", пише Gazzetta dello Sport.

Юве е на крачка от привличането на Един Джеко от Рома, което намалява шансовете за Суарес. Все пак съществува вероятност и двамата да облекат "черно-белия" екип. Това означава, че нападателят на Евертън Мойс Кийн няма да се завърне при "старата госпожа".

Суарес не попада в плановете на новия треньор на Барса Роналд Куман. Той има договор за още една година с каталунците и иска всичките си заплати до неговия край, което е другата голяма пречка за преминаване в Юве. Уругваецът е свързван още с Атлетико Мадрид и ПСЖ.