Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Андреа Пирло, заяви, че "бианконерите" са направили крачка назад при равенството 2:2 с Рома в Рим.

Шампионите се добраха до точката на стадион "Олимпико" с човек по-малко на терена заради изгонването на Адриен Рабио. И двата гола бяха дело на Кристиано Роналдо, а "вълците" изпуснаха няколко отлични положения, когато имаха преднина от 2:1 и определено могат да съжаляват, че не спечелиха.

"Рома е напълно различен отбор от Сампдория и затова подходихме по различен начин към двубоя. По отношение на представянето ни направихме крачка назад, но все още работим да изградим необходимия синхро. Спечелихме една точка при положение, че губехме и бяхме с човек по-малко", заяви Пирло.

"Съперникът беше добре организиран и не измъкнахме максимума от ситуациите един на един. Артур има нужда от малко време, за да се адаптира към Серия "А" и към нашия стил. Освен това, той още не е в идеална кондиция след толкова дълъг период без официални мачове. Бентанкур също тренира допълнително, за да влезе във форма. Радваме се, че имаме Роналдо, който не само вкара двата гола, но и много помагаше в дефанзивен план, след като останахме с човек по-малко", каза още Маестрото. 

"Наясно бяхме, че няма да ни е лесно по фланговете, защото Рома има много агресивни защитници. Трябваше да ги пресираме повече. В тези зони ни е необходимо да се подобрим. Интер със сигурност ще е по-силен през новия сезон, те взеха няколко качествени играчи. Мисля, че битката за титлата ще е до самия край на сезона", добави Пирло.