Динамо Киев – Ювентус, мач от 1-ия кръг на група G на Шампионска лига, ст.: "Олимпийски", начало: 19.55 часа наше време

Вероятни състави:

Динамо: Бушчан, Кеджиора, Забарний, Попов, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Родригес, Буяласки, Де Пеня, Супряга
Треньор: Мирча Луческу

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Киелини, Киеза, Бентанкур, Рабио, Куадрадо, Рамзи, Кулушевски, Мората
Треньор: Андреа Пирло

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на Ювентус Андреа Пирло се подготвя за дебюта си на пейката в Шампионска лига и трябва да се справя без Кристиано Роналдо, който е под карантина заради коронавирус.

Маестрото призна на вчерашната пресконференция, че Пауло Дибала е разстроен, защото още чака първите си игрови минути с "черно-белия" екип за сезона. Аржентинският техничар първо беше контузен, после имаше стомашни проблеми и още не се е появявал на терена.

По всяка вероятност Дибала отново ще започне от пейката, но получи подкрепа от Пирло. "Срещу Кротоне можеше да играе, но червеният картон промени плановете. Сега е на разположение и рано или късно ще влезе на терена. Говорих с него, Пауло е ключов играч за нас", бяха част от думите на младия спец.

Аарън Рамзи е възстановен и ще започне зад Деян Кулушевски и Алваро Мората. По фланговете се очаква да действат Федерико Киеза и Хуан Куадрадо, а в средата на терена Родриго Бентанкур и Адриен Рабио.

Треньорът на Динамо Мирча Луческу ще заложи на 4-2-3-1. Атаката ще поведе Владислав Супряга. 20-годишният нападател е сравняван с легендата Андрий Шевченко и вече редица грандове, сред които и Юве, следят изявите му под лупа. Зад него ще действа триото Жерсон Родригес – Карлос Де Пеня – Витали Буялски.

Интересното в срещата е, че именно Луческу даде път на Пирло за големия футбол. Спецът беше начело на Бреша, когато реши да викне в първия отбор 15-годишния халф, а след това историята е ясна. "Мирча ми даде първите тактически уроци и ми обясни какво трябва да правя, когато играя с професионалисти. Все още поддържаме връзка, винаги ще съм му благодарен", каза Пирло.

Що се отнася до статистиката между двата отбора, тя е изцяло в полза на Юве. Торинци не са губили от Динамо Киев в Шампионска лига – 3 победи и 1 равенство. Последният им сблъсък е в груповата фаза през сезон 2002/03 и италианците печелят и двата мача. През 1997/98 се срещат на 1/4-финалите – 1:1 в Торино и 1:4 в Киев.

Освен това Юве падна само в 4 от последните си 33 двубоя в групите на турнира (21 победи, 8 равенства). За последните 20 сезона италианският хегемон е губил само веднъж на старта на надпреварата – 0:3 от Барселона през 2017/18. Победите в 1-ия кръг са 11, ремитата 8.

Нашата прогноза е, че по-големият опит на Ювентус ще си каже думата и Пирло ще запише първа треньорска победа като гост, след като до момента не успя да стори това в Серия "А" – 2:2 с Рома и 1:1 с Кротоне.

Прогноза: Динамо Киев – Ювентус 1:3