Бившият треньор на италианския футболен шампион Ювентус Маурицио Сари най-накрая се е разбрал с ръководството на "бианконерите" за условията, при които ще прекрати договора си с клуба, информира БНР. 

Наставникът бе уволнен през лятото, но и досега се водеше на работа при торинци, тъй като договорът му не бе официално прекратен. Причината за това е твърде голямата неустойка, която той и екипът му искаха - 20 милиона евро, която от Ювентус отказваха да му платят.

Изглежда обаче двете страни най-накрая са намерили компромисен вариант и вече са прекратили отношенията помежду си, твърди "TMW". Това е добре и за клуба и за наставника, към когото имаше интерес от страна на Фиорентина, но той нямаше как да поеме "виолетовите", тъй като все още се водеше на работа в Ювентус.

Сега вече Сари е свободен да си търси нов клуб. Вариантът Фиорентина все още е наличен, но "виолетовите" подобриха резултатите си напоследък, така че все още не са решили дали ще махнат настоящия треньор Бепе Якини за сметка на Сари.