Ювентус – Динамо Киев, мач от 5-ия кръг на група G на Шампионска лига, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Демирал, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Киеза, Бентанкур, Маккези, Рамзи, Мората, Роналдо

Динамо: Бушчан, Кеджиора, Попов, Забарний, Миколенко, Шепелиев, Сидорчук, Циганков, Шапаренков, Де Пена, Вербич

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус вече се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига, но ще търси победа тази вечер, за да успее да измести Барселона от върха в класирането. За целта "бианконерите" трябва да спечелят днес и след седмица да се наложат с поне два гола на "Камп Ноу", при условие, че каталунците се наложат над Ференцварош в Унгария.

Най-важното за италианския хегемон обаче е да започне да печели мачовете си, защото напрежението върху Андреа Пирло става все по-голямо. Юве демонстрира страхотна зависимост от Кристиано Роналдо и без него допусна две грандиозни издънки в Серия "А": по 1:1 с новаците Кротоне и Беневенто.

Юве победи Динамо в Киев с 2:0 и е в серия от четири поредни успеха над този съперник с голова разлика 13:2. Украинците само един път не са губили от "Старата госпожа" в Шампионска лига – 1:1 през 1998 г. в първи 1/4-финал. Интересното е, че мачът тогава се игра именно на Ботуша, но в ответната среща киевчани паднаха с 1:4 у дома.

В последните си 5 мача Динамо допусна 3 загуби и постигна 2 победи. Най-болезненото поражение беше с 0:3 от големия съперник Шахтьор Донецк, а останалите две дойдоха от Барса. Нашата прогноза е, че Ювентус ще вземе своето тази вечер.

Прогноза: Ювентус – Динамо Киев 2:0