Ювентус – Торино, мач от 10-ия кръг на Серия "А", "Алианц Стейдиъм", начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Данило, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Артур, Рабио, Сандро, Рамзи, Дибала, Роналдо
Контузени: Буфон, Киелини, Демирал
Наказан: Мората
Треньор: Андреа Пирло

Торино: Сиригу, Бремер, Лянко, Родригес, Синго, Мейте, Ринкон, Линети, Ансалди, Дзадза Белоти
Контузени: Базели, Гояк, Лукич, Войвода, Уйкани
Треньор: Марко Джампаоло

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус няма право на грешка, след като в миналия кръг допусна нова издънка в Серия "А" и стигна само до 1:1 при гостуването си на Беневенто. Шампионите вече сериозно рискуват да изостанат от Милан, макар че до края на сезона има още много време.

Торино започна кампанията слабо и се намира в зоната на изпадащите с едва една победа – 2:1 над Дженоа. В последните си три срещи "биковете" направиха 2:2 със Сампдория и 0:0 с Кротоне, а между ремитата загубиха с 2:4 от Интер, въпреки че водеха с 2:0. 

След този кръг Юве може за първи път от сезон 1965/66 да не се намира в първата шестица в калчото след 10 срещи. "Сега този мач е най-важният за нас. Опитваме се да възстановим сили след срещата с Динамо Киев (3:0) в Шампионска лига", каза треньорът на хегемона на Ботуша Андреа Пирло на вчерашната си пресконференция.

Той няма да може да използва Алваро Мората, който е с два мача наказание. Това определено е проблем за Маестрото, защото испанският национал има 9 гола и 4 асистенции, откакто се завърна при "Старата госпожа". Отсъствието му ще даде шанс за изява на Пауло Дибала. "С Алваро имаме по-голямо присъствие в наказателното поле и сега ще изберем друг подход", добави Пирло.

Торино няма победа над Юве от 2015 г., когато се наложи с 2:1 у дома, а голът за "бианконерите" беше дело именно на Маестрото. От тогава изминаха 12 мача във всички турнири, от които "черно-белите" спечелиха 10 и 2 завършиха наравно. Интересното е, че ремитата бяха именно на "Алианц Стейдиъм", но и в двата случая Ювентус си беше гарантирал Скудетото.

Последният успех на Торино като гост на Юве датира от миналия век – 2:1 през 1995 г. От него са изминали 16 двубоя във всички турнири, от които домакините спечелиха 12, а "биковете" не паднаха в 4 случая. Нашата прогноза е, че тази вечер шампионите ще спечелят.

Прогноза: Ювентус – Торино 3:1