Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи е обект на криминално разследване, след като главният прокурор на Перуджа Рафаеле Кантоне заяви, че “бианконерите” са се опитали да “забързат” процедурата по натурализиране на Луис Суарес през лятото.

Шампионите на Италия искаха да привлекат нападателя на Барселона преди началото на този сезон, но поради запълнената квота за играчи извън ЕС, се опитаха да изкарат италиански паспорт на уругвайския национал. В крайна сметка стана ясно, Суарес няма да получи италианско гражданство и той подписа с Атлетико Мадрид, докато Юве взе нападателя на Атлети Алваро Мората.

Случаят обаче не приключи дотук и спортният директор на клуба Паратичи все още е разследван заради действията си през лятото. “”Ръководството на Ювентус е предприело действия, включително на най-високо институционално ниво, за да “забърза” процедурата по издаване на италианско гражданство на Суарес. Стана ясно, че съдържанието на изпита е било съобщено на играча предварително и резултатът от теста е бил манипулиран, за да отговаря на желанието на Ювентус”, заяви Кантоне.

Четирима служители на Университета в Перуджа, който провежда тестове за италианско гражданство, бяха отстранени от длъжност за период от осем месеца. От Ювентус отрекоха обвиненията и заявиха, че са сигурни, че разследването ще докаже невинността на Паратичи. /БГНЕС