Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, се срещна с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

Това стана на базата на "Старата госпожа" в Торино, ден преди мача с Наполи за Суперкупата, където босът на "Кралете" е на посещение. Не е ясно какво са обсъждали двамата, но едва ли става въпрос за изненадващо завръщане на шесткратния носител на Златната топка на "Сантяго Бернабеу". По-скоро са си разменили любезности.

Перес проведе и три часова среща с президента на Юве Андреа Аниели. Според медиите на Ботуша, темата на разговор е била общата политика на глобалния футбол. Аниели е президент на Асоциация на европейските клубове (ЕСА), а Перес не крие, че иска създаването на Европейска суперлига.

Припомняме, че Роналдо напусна Реал през лятото на 2018 г. и премина в Ювенту срещу 118 милиона евро с договор до 2022 г. През настоящия сезон Кристиано има 14 мача в Серия "А" с 15 гола и 2 асистенции. В Шампионска лига има 4 попадения в 4 срещи.

С Реал той спечели всички най-големи трофеи на клубно ниво, включително и четири Шампионски лиги. Роналдо е и голмайстор №1 в историята на "Кралете" с 451 попадения в 438 срещи.