Ювентус стигна наглед лесно до домакинската победа с 2:0 над Болоня и се възползва по най-добрия начин от грешните стъпки на лидерите в класирането Милан и Интер. На своя „Ювентус Стейдиъм“ хората на Андреа Пирло поведоха в резултата в 15-та минута след гол на Артур, а през второто полувреме Уестън Маккени подпечата трите точки.

Така Ювентус се изкачи на 4-то място в класирането с 36 точки и мач по-малко. Води Милан с 43, пред Интер с 41 и Рома с 37. Болоня остава на 13-та позиция с 20 точки.

Домакините започнаха активно срещата и още в 5-та минута Хуан Куадрадо поиска дузпа за нарушение в наказателното поле на гостите, но дузпа не бе отсъдена. Ситуацията бе разгледана и от ВАР. В 15-та минута Артур вкара първия си гол за Юве, след като стреля от далечно разстояние, топката промени траекторията си след рикошет в тялото на Джерди Шутен и влезе в мрежата зад Лукаш Скорупски.

По-добрата игра на Юве продължи и в 28-та минута като по чудо не падна втори гол. Кристиано Роналдо стреля мощно от границата на наказателното поле, но Скорупски отби. Федерико Бернардески имаше възможност да направи добавка, но и неговият изстрел бе спасен от вратаря на гостите. Последва пропуск на Куадрадо, а в края на първото полувреме гостите поискаха дузпа. Рикардо Орсолини имаше претенции, че е фаулиран в наказателното поле на домакините, но реферът не пожела да посочи бялата точка след консултация с ВАР.

Втората част можеше да започне шокиращо за Юве, след като в 48-та минута Куадрадо едва не си отбеляза автогол. Колумбиецът отклони опасно с глава една центрирана топка, но Шчесни внимаваше и с блестящ рефлекс изби. Полякът направи още две добри спасявания в следващите минути, като Орсолини нямаше шанс пред гола. Никола Сансоне също можеше да изравни в 59-та минута, но отправи неточен удар.

Юве изчака да минат силните минути на Болоня и удари за втори път в 71-та минута. Куадрадо центрира от ъглов удар, а Уестън Маккени с глава насочи топката неспасяемо към вратата за 2:0. До края домакините можеха да вкарат и трети гол, но пропуски направиха Маккени и Роналдо.

Ювентус – Болоня 2:0

1:0 Артур 15‘

2:0 Уестън Маккени 71‘ 

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи (78 – Де Лихт), Киелини, Данило, Бернардески (69 – Мората), Артур (78 – Рабио), Бентанкур, Маккени (90 - Демирал), Кулушевски (79 – Рамзи), Роналдо

Болоня: Скорупски, Дайкс (76 – Паласио), Томиясу, Данило, Де Силвестри (46 – Сумаоро), Сванберг (64 – Домингес), Схаутен, Винято (46 – Сансоне), Сориано, Орсолини (76 – Сков Олсен), Бароу