Ювентус – Лацио, мач от 26-ия кръг на Серия "А", Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Данило, Демирал, Сандро, Киеза, Рабио, Маккени, Рамзи, Кулушевски, Роналдо
Контузени: Киелини, Артур, Дибала
Коронавирус: Бентанкур
Наказан: Фработа
Треньор: Андреа Пирло

Лацио: Рейна, Хут, Ачерби, Габарон, Алберто, Кореа, Милинкович-Савич, Лейва, Марушич, Акпа-Акпро, Иммобиле
Контузени: Раду, Лазари, Фелипе
Коронавирус: няма
Наказани: няма
Треньор: Симоне Индзаги

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус се нуждае от победа, за да запази шансовете си за десета поредна титла живи, докато Лацио ще се опита да намали изоставането си от първите четири отбора в класирането.

Проблемите пред Андреа Пирло нямат край, след като Родриго Бентанкур даде положителен тест за коронавирус. С контузии са Джорджо Киелини, Артур Мело и Пауло Дибала. Алваро Мората не е готов на 100%, същото се отнася за Матайс де Лихт и Леонардо Бонучи. Все пак се очаква тримата да попаднат в групата на Юве, която ще бъде обявена по-късно днес.

Лацио имаше повече време за почивка и подготовка от шампионите, след като миналата седмица не игра с Торино. Причината е, че здравните власти забраниха на "Биковете" да пътуват до столицата заради коронавирус. Тепърва ще става ясно какво ще бъде решението, но се очаква мачът да има нова дата, така както стана през есента за Ювентус – Наполи.

"Орлите" играят трудно на "Алианц Стейдиъм" и имат само една победа на този стадион. Тя дойде през есента на 2017 г. с 2:1 с два гола на Чиро Имобиле. В останалите случаи гостите имат равенство 0:0 и само загуби.

Нашата прогноза е, че Юве ще вземе своето тази вечер.

Прогноза: Ювентус – Лацио 2:0    

Снимка: БГНЕС