Нападателят на италианския шампион Ювентус – Пауло Дибала, никога не е бил лидер. Това заяви бившият стрелец на "бианконерите" и световен шампион с "адзурите" Лука Тони по повод несигурното бъдеще на аржентинския техничар.

Дибала и "Старата госпожа" водят преговори за нов договор повече от година, но все още не могат да се разберат. Това поставя под съмнение бъдещето на футболиста на "Алианц Стейдиъм", защото споразумението му е до лятото на 2022 г.

"Очевидно е, че липсата на лидерство е основният проблем на Дибала. Ако наистина е поискал от клуба 14-15 милиона евро заплата в такъв момент (б.р.: на финансова криза)... Този човек има много потенциал, но никога не е показвал, че е лидер на Юве. Не знам дали това зависи от присъствието на Роналдо", заяви Тони. 

Юве привлече Дибала през лятото на 2015 г., но представянето му е на приливи и отливи, особено в Шампионска лига. През този сезон нападателят има само 13 мача в Серия "А" заради контузии. В тях той е вкарал 3 гола и е дал 2 асистенции.