С три гола на защитници Ювентус победи Парма с 3:1 у дома и се върна на победния път в Серия "А".

Две попадения за успеха на "Старата госпожа" заби Алекс Сандро (43, 47), едно добави Матайс де Лихт (68). Нидерландецът се отличи и с асистенция. Две голови подавания направи и Хуан Куадрадо, но в този мач колумбиецът действаше на обичайната си позиция като крило. Преди това Парма беше повел в резулатата чрез Гастон Бругман.

С победата Юве си върна 3-то място в калчото преди утрешното гостуване на Аталанта на Рома. Все още действащият шампион на Италия събра 65 точки, докато тимът от Бергамо е с 64 т. "Дуковете" остават на предпоследната 19-та позиция с 20 пункта, далеч от зоната на спасение.  


Кристиано Роналдо се завърна за Юве след лека контузия и поведе атаката заедно с Пауло Дибала. Хуан Куадрадо и Уестън Маккени действаха по крилата, а крайни защитници бяха Алекс Сандро и Данило. Гостите започнаха с трима в аката – опитните Грационо Пеле и Жервиньо, заедно с Денис Ман. В халфовата линия играха Ясмин Куртич, Алберто Граси и Гастон Бругман.

Юве очаквано започна мача по-добре и още в първите минути вратарят на Парма Симоне Коломби се намеси на два пъти. Той първо изби коварно изпълнение на Хуан Куадрадо, после спаси и удар от движение на Кристиано Роналдо.

В 10-ата минута гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Данило, но такава не беше отсъдена. После Грациано Пеле засече с глава в аут, а в 25-ата минута Парма поведе. Тогава Гастон Бругман отправи чудесен изстрел от фаул, Джанлуиджи Буфон не помръдна и топката влетя в мрежата за 1:0!

Юве веднага се хвърли в атаки, но Пауло Дибала и включилият се в атаката Леонардо Бонучи не уцелиха вратата. В 43-ата минута шампионите все пак успяха да изравнят. Роналдо падна по лице и поиска дузпа, но вместо това съдията отсъди корнер. След неговото изпълнение Матайс де Лихт свали към Алекс Сандро, който овладя и с бомбено изпълнение матира Коломби за 1:1!

Само 120 секунди след подновяването на играта шампионите поведоха, а голът отново беше дело на Сандро. Куадрадо центрира на далечната греда, където бразилският защитник се измъкна и от непосредствена близост с глава направи 2:1!

В 65-ата минута "Дуковете" пропуснаха да изравнят. Йордан Осорио беше оставен непокрит и засече с глава, но Артур Мело изчисти от голлинията. И 180 секунди по-късно Ювентус сложи точка на спора. Куадрадо центрира от корнер и Де Лихт с глава вкара първия си гол за сезона и покачи на 3:1! 

В 79-ата минута Пауло Дибала стреля с десния крак, но Коломби изби с крак. Малко по-късно резервата Ян Карамо с първото си докосване можеше да намали изоставането на Парма. Той засече с глава, но Буфон изби. От последвалия корнер защитата на Юве отново се пропука и Матия Бани също отправи удар с глава, но в аут. 

Ювентус – Парма 3:1

Голмайстори: 0:1 Бругман (25), 2:1 Сандро (43, 47), 3:1 Де Лихт (68)