Треньорът на Ювентус Андреа Пирло призна, че очаква интересен и отворен мач в утрешното домакинство с Милан. Двата отбора, заедно с Аталанта, имат еднакъв брой точки на второто място в класирането и четири кръга преди края на сезона в Серия А водят сериозна битка за топ 4.

„Очакванията ми са за интересен и отворен мач с Милан, тъй като и двата отбора обичат да пресират и да атакуват. И двата отбора обичаме да владеем инициативата и заради това мисля, че ще се получи хубав мач. Ние нямаме проблеми с контузени играчи, всички тренираха добре през седмицата, така че имам всички на разположение. Имаме двама играчи, които могат да бъдат наказани, ако получат жълти картони, така че сме наясно и с този проблем“, каза Пирло, който коментира и слуховете, че УЕФА може да накаже Юве, Реал Мадрид и Барселона с изваждане от Шампионскат алига.

„Нашата работа е на терена, така че ще опитаме да си спечелим право да участваме в Шампионската лига. Какво ще стане извън терена, не зависи от нас. Миналата неделя успяхме да победим Удинезе, което ни помогна много за самочувствието. Щастливи сме и за Роналдо, който обърна мача с два гола.

Роналдо и Златан Ибрахимович са футболисти, които са голямо богатство за футбола. Истински шампиони и всички се наслаждават на играта им на терена. Мога да потвърдя и това, че Алваро Мората е възстановен и може да започне като титуляр“, каза още Пирло.