Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо беше неузнаваемо слаб при тежката загуба с 0:3 от Милан в дербито от 35-ия кръг на Серия "А".

Статистиката показва, че петкратният носител на Златната топка е стрелял два пъти към вратата на "росонерите" и няма точен удар. Той е направил четири дрибъла, от които само един успешен.

От 34 паса на Роналдо, 26 са били точни, което е 76,5% успеваемост. Медиите в Италия масово му дават и най-ниската оценка в сблъсъка – 4,5 по десетобалната система.

"Виждайки толкова слаб Ювентус, ме боли сърцето. Историята и фланелката заслужават любов, уважение, страст и професионализъм. Събудете се всички". Това написа в Twitter Лапо Елкан, един от наследниците на семейство Аниели.

Почти сигурно Юве ще пропусне участие в Шампионска лига за първи път от 10 години насам. Три кръга преди края на Серия "А" торинци се намират на 5-то място с 69 точки. Пред тях са Наполи (70), Милан и Аталанта с по 72 пункта. Освен това срещу трите отбора, "бианконерите" отстъпват в директните мачове.

До края на сезона Юве има и най-тежката програма спрямо Аталанта, Милан и Наполи. "Запитах се дали са достатъчно добри да играят в Суперлигата", не спести критики и легендарният треньор Фабио Капело.

"Милан си свърши работата без да направи нищо особено. Ювентус отново игра смущаващо. Отборът буквално не съществуваше през първото полувреме, точно както и срещу Удинезе. Няма идеи", добави Капело.      

Снимка: БГНЕС