Бившият италиански национал Антонио Касано заяви, че Ювентус е най-голямото разочарование през сезона.

Под ръководството на Андреа Пирло, 9-годишната хегемония на "Старата госпожа" на Ботуша приключи за сметка на Интер, а участието в Шампионска лига през следващата кампания е под огромен въпрос.

"Срещу Сасуоло Юве можеше да губи с 0:4 през първото полувреме, никой нямаше да каже нищо. Да, имаше спорна дузпа, която Джанлуиджи Буфон спаси. Но освен това домакините имаха още много голови положения. И накрая Юве спечели с 3:1. Торинци са най-голямото разочарование през сезона. Представиха се позорно", заяви Касано.

Два кръга преди края на Серия "А", "бианконерите" заемат 5-то място със 72 точки. Наполи има 73 т., а Милан и Аталанта са с по 75 пункта. Възможно е още в 37-ия кръг борбата за Шампионска лига да се реши.

Ако Аталанта и Милан победят съответно Дженоа като гост и Каляри на "Сан Сиро", ще си осигурят участие в турнира на богатите за следващия сезон. Това е така, защото и двата отбора имат по-добри показатели в преките мачове с Юве.

"Старата госпожа" има най-тежката задача този уикенд – домакинство на шампиона Интер. Ако торинци не спечелят, а Наполи се наложи над Фиорентина на "Артемио Франки", всичко за Кристиано Роналдо и компания приключва. Причината е, че Юве има по-лоши показатели и в директните дуели с южняците.

Следователно, надеждата на Ювентус е победа над "нерадзурите", а възпитаниците на Дженаро Гатузо да не спечелят във Флоренция. 

Снимка: БГНЕС