И Кристиано Роналдо има проблеми с незаконна структура от стъкло на покрива на сградата, в която е купил апартамент. Той има 14 дни да я събори. Роналдо взе апартамента срещу 6,5 милиона лири, след което направил подобрението.

Властите са му предоставили две възможности на 21 юли, твърдят от TVi24. Едната е директно събаряне, а другата е да се внесат документи за узаконяване. Ако той предпочете втората, проблемът трябва да бъде решен от общинския съвет в Лисабон.

Архитектът на сградата Жозе Матеус е помагал на властите при разследването на стъклената постройка. "Той купи апартамент в сграда Castilho 203, която бе направена от студио ARX, което направихме с брат ми Нуно през 1991 г. Дизайнът е негов и строежът бе на доста високо ниво. Като видях как е действал с тотален разрез със закона, без съгласие на съседи, архитекти и одобрение от общината, загубих цялото си уважение към него", заяви архитектът, цитиран от "24 часа".

Апартаментът е един от четирите, които Кристиано смята да използва, след като се откаже от футбола. В момента той строи къща в един от най-престижните квартали Кинта да Марина за 7 милиона лири. Отделно има такава в Ла Финца до Мадрид, която направи за 4,8 милиона лири. И накрая е 7-етажният блок, който направи.

Снимка: БГНЕС