Ювентус победи с 2:0 като гост Салернитана в среща от 15-ия кръг на Серия "А".

Головете за "бианконерите" вкараха Пауло Дибала и Алваро Мората през двете полувремена, а между тях Лука Раниери уцели греда за домакините.

През всички 90 минути торинци имаха превъзходство на терена, но при резултат 1:0 няколко разбърквания пред Войсчех Счесни накараха тифозите им да изтръпнат. В добавеното време Дибала изпусна дузпа.

В класирането Юве вече има 24 точки и заема 7-мо място. Салернитана остава на последната 20-та позиция с едва 8 пункта.


Юве се опита бързо да открие резултата, но два удара на Пауло Дибала бяха спасени без проблеми от вратаря Вид Белеч, а между тях изпълнение на Деян Кулушевски от движение прелетя на косъм от лявата греда. Домакините отговориха след четвърт час игра, когато Сими засече с глава, но покрай целта.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Ювентус поведе. Дибала направи двойно подаване с Кулушевски и с брилянтно воле от границата на наказателното поле остави безпомощен стража за 1:0!

Салернитана отговори с опасен удар на Сими, който Войсчех Счесни изби, но впоследствие беше маркирана и засада на бившия голмайстор на Кротоне.

В средата на полувремето ВАР стана център на вниманието. Хуан Куадрадо центрира от фаул и уцели гредата. Мойс Кийн не успя да направи добавка, но това стори Джорджо Киелини. Радостта на "бианконерите" обаче беше твърде кратка, защото повторенията показаха минимална засада на Кийн и голът беше отменен.

До края на полувремето пробив на Родриго Бентанкур завърши с неточен удар от удобна позиция. След почивката нещата на терена не се промениха и Юве продължи да доминира, но не можеше да стигне до втори гол.

Изстрели на Дибала и Хуан Куадрадо излязоха в аут, а в 58-ата минута Салернитана пропусна златен шанс да изравни. Лука Раниери засече мощно по диагонала, но късметът му обърна гръб и гредата спаси "старата госпожа".

Така се стигна до 70-ата минута, когато току-що появилият се на терена Алваро Мората сложи точка на спора. Федерико Бернардески прокара топката между краката на Надир Дзортеа и испанецът с прецизно отиграване с външен фалц излъга Белеч за 2:0!

По-късно Мората можеше да вкара втория си гол в срещата, но изпълнението му с глава беше неточно. В 82-ата минута най-добрият на терена Дибала отправи поредния си удар в двубоя, но в аут. До края Берец спаси нов шут на аржентинската перла на "старата госпожа", а дълбоко в добавеното време Дибала изпусна дузпа, след като не уцели и вратата.

Салернитана – Ювентус 0:2

Голмайстори: 0:1 Дибала (21), 0:2 Мората (70)