Ювентус започна успешно защитата на Купата на Италия, след като размаза с 4:1 Сампдория в 1/8-финален мач, игран на "Алианц Стейдиъм" в Торино.

През цялата среща домакините имаха превъзходство и успехът можеше да е още по-изразителен. В следващия кръг "бианконерите" ще срещнат победителя от двойката между Сасуоло и Каляри.

Другата добра новина за Юве от вечерта е дебютът на младока Марли Аке. 21-годишното френско крило се появи като резерва, минута по-късно спечели дузпа, имаше още добри отигравания и се очертава като новата перла на "Старата госпожа".

В неделя за торинци предстои ключово гостуване на Милан в голямото дерби от 23-ия кръг на Серия "А".


През първото полувреме Ювентус беше пълен господар на терена и гостите като по чудо се отърваха само с един гол във вратата си.

Най-много опасности пред вратата на Сампдория създаваше Хуан Куадрадо, който тази вечер изведе "Старата госпожа" с капитанската лента. След четвърт час игра негов удар беше спасен от Владимиро Фалконе, а от последвалия корнер колумбиецът опита директно да вкара, но вратарят отново изби.

Така се стигна до 25-ата минута, когато Куадрадо откри резултата. Той изпълни фаул по земя точно пред наказателното поле, топката се отби в защитник, което заблуди Фалконе и влетя в мрежата му за 1:0!

Секунди по-късно Юве стигна до второ попадение. Адриен Рабио открадна топката в центъра на терена и намери Куадрадо. Той подаде към Алваро Мората, който с хубаво изпълнение от движение в далечния ъгъл се разписа. Но ВАР се намеси и голът беше отменен за фаул в атака на френския национал.

До края на полувремето "бианконерите" продължиха да доминират и Фалконе спаси удар на Даниеле Ругани, а хубаво изпълнение на Артур Мело премина на сантиметри от целта. В 45-ата минута Мората пропиля огромен шанс, след като засече от упор към средата на вратата, но Фалконе реагира превъзходно и отново отрази.

След почивката нещата на терена не се промениха и Рабио засече в аут. В 52-ата минута логичното се случи и Юве удвои преднината си. Артур центрира хубаво в наказателното поле, където Ругани с глава преодоля Фалконе за 2:0!

В 63-ата минута Сампдория се върна в мача. Новото попълнение Андреа Конти пое топката, навлезе в наказателното поле и с изстрел в далечния ъгъл матира Матия Перин за 1:2! Шокът за Юве можеше да стане пълен, след като секунди след това Кристофър Аскилдсен от чиста позиция не уцели вратата.

Но в 67-ата минута торинци сякаш сложиха точка на спора. Фалконе сбърка пас пред наказателното поле и Мануел Локатели открадна топката. Тя попадна в току-що появилият се в игра Пауло Дибала, който не сбърка сам срещу вратаря за 3:1!

В 76-ата минута дебютантът за Юве Марли Аке спечели дузпа, от която Мората не сбърка за 4:1! До края на мача домакините пропуснаха още положения, като Дибала не уцели вратата, а Рабио нацели гредата.

Ювентус – Сампдория 4:1

Голмайстори: 1:0 Куадрадо (25), 2:0 Ругани (52), 2:1 Конти (63), 3:1 Дибала (67), 4:1 Мората (78)