Европейската футболна централа (УЕФА) глоби отборите на Ювентус и Айнтрахт Франкфурт за расистко или дискриминационно поведение след мачовете им в Шампионската лига по-рано този месец.

Наказанието за Ювентус идва след поражението им с 1:2 от Пари Сен Жермен на 6 септември. Тогава в социалните мрежи бяха разпространение кадри както феновете на гостите правят дискриминиращи жестове. Глобата за италианския клуб е в размер на 15 хиляди евро, както и заплаха за частично затваряне на стадиона за период от една година.

Санкциите за Айнтрахт Франкфурт следват проблемите с публиката от мача срещу френския Олимпик Марсилия седмица по-късно. Германският клуб публикува категорично съобщение, че се дистанцира от фенове, показващи нацистки значи на „Стад Велодром“, но все пак бе наказан за расистко поведение и за още три нарушения. Общата глоба за Айнтрахт възлиза на 45 хиляди евро, както и подобно условно наказание за частично затваряне на стадиона.

По-рано стана ясно, че отборът на Олимпик Марсилия, който бе наказан за хвърляне на предмети от феновете, запалване на факли и други нарушения, ще играе следващия си домакински двубой от Шампионската лига при закрити врата. Френският клуб вече бе заплашен от подобна санкция през юни, а ще трябва да затвори частично стадиона си и за мача с Тотнъм на 1 ноември, пише БТА.

Друг френски клуб Ница пък ще домакинства в следващата си среща от турнира Лигата на конференциите при закрити врата заради инциденти на последните им два мача от турнира този сезон.