Ювентус се класира за 1/2-финалите за Купата на Италия, след като излъга с 1:0 Лацио.

Единственият гол на "Алианц Стейдиъм" вкара Глейсон Бремер в края на първото полувреме след асистенция на Филип Костич. Двата отбора определено не изиграха зрелищен мач, но в крайна сметка "бианконерите" ликуваха.

В спор за място на финала Юве ще срещне големия си съперник Интер, като победителят се определя в две срещу. Другият 1/2-финал противопоставя Фиорентина и сензацията Кремонезе, който елиминира Наполи и Рома като гости. 


За първи път заедно за Юве играха Федерико Киеза и Душан Влахович, които изградиха страхотен тандем във Фиорентина преди няколко години. По крилата двамата бяха подпомагани от Хуан Куадрадо и Филип Костич.

От 1-ата минута за Лацио след травма стартира голямата звезда Чиро Имобиле, до него в предни позиции Маурицио Сари заложи още на Фелипе Андерсон и Матия Дзакани.

Срещата започна спокойно и първата по-сериозна опасност дойде след четвърт час игра, когато Матия Дзакани стреля опасно, но в аут. После Юве пое инициативата и на два пъти Луис Максимиано отрази удари, съответно на Филип Костич и Адриен Рабио.

След малко повече от половин час игра мерникът на Фелипе Андерсон от добра позиция беше неточен, на отсрещната врата и Душан Влахович шутира покрай целта.

Така се стигна до 44-ата минута, когато Юве поведе. Костич с добро центриране намери Глейсон Бремер, който закова топката отблизо с глава  под напречната греда за 1:0! Голът беше разгледан от ВАР, но след като не се откриха никакви нередности, резултатът беше открит.

След почивката двата отбора отново действаха внимателно и нямаше чисти голови положения, като Матия Перин спаси изстрел от фаул на Данило Каталди, а Луис Алберто не уцели вратата. 

После Маурицио Сари пусна в игра Сергей Милинкович-Савич, Лацио превзе средата на терена, но в 67-ата минута Мануел Локатели шутира от дистанция, но право в ръцете на вратаря.

В 70-ата минута Локатели с превъзходен дълъг пас изведе Мойс Кийн, който отправи удар в десния ъгъл, но Максимиано беше добре пласиран и спаси. В 77-ата минута и Адам Марушич отправи снаряд от дистанция, но за пореден път в аут.

До края не падна нов гол и Юве се класира напред.

Ювентус – Лацио 1:0

Голмайстор: 1:0 Бремер (44)