Ювентус се концентрира само върху това да се увери, че ще спечели достатъчно точки, за да се спаси от изпадане от Серия А, каза треньорът Масимилиано Алегри, след като отборът беше на трето място до преди няколко седмици.

На Ювентус бяха отнети 15 точки този сезон от италианския футболен съд, разследващ трансферните сделки на клуба през януари, оставяйки най-успешният отбор в страната в средата на таблицата. Клубът вече е 13-и в класирането с 23 точки актив, десет над зоната на изпадащите.

"В момента е факт, че ни бяха отнети 15 точки и трябва да мислим за достигане на границата от 40 точки. Иронично е, но първо трябва да помислим за тази цел и след това да я постигнем стъпка по стъпка", каза Алегри преди гостуването на Салернитана във вторник.

"За нас важното е да подходим към мача по правилния начин. Трябва да се справим със Салернитана. Трябва да се върнем към победите, да настигнем отборите пред нас и да започнем да се изкачваме в таблицата", добави той.

"Утрешният мач ще бъде сложен. Техните фенове са страхотни, а мениджърът Давиде Никола върши страхотна работа", каза Алегри.

Той допълни, че по-голямата част от състава е на разположение за двубоя с изключение на няколко играчи.

"Всички са на разположение с изключение на Леонардо Бонучи, който е болен от грип, Пол Погба, който се възстановява и Леандро Паредес, който има леки проблеми", заяви Алегри.

Ювентус все още има шанс да спечели трофей този сезон, тъй като продължава участието си в турнирите за Купата на Италия и Лига Европа.

"Това е дълъг сезон и трябва да продължим да се борим. Ние сме на полуфинал за Купата на Италия и нашата цел е да продължим напред, както и в Лига Европа. Трябва обаче да говорим на терена, без никакви извинения", добави Алегри.