Старши треньорът на Фрозиноне - Фабио Гросо, е един от потенциалните заместници на наставника на Ювентус - Масимилиано Алегри, съобщават медиите в Италия, цитирани от Фокус.

Вчера "бианконерите" изгубиха всякакви шансове за класиране в Шампионска лига, след като загубиха у дома от Милан. "Старата госпожа" получи наказание от -10 точки от актива си в Серия "А", което свали торинци до 7-мо място в подреждането.

Сезонът за Юве е един от най-лошите в последните десетилетия, тъй като "зебрите" отпаднаха още в групите на Шампионска лига, а след това загубиха на 1/2-финал в Лига Европа. Ювентус не успя да спечели и Купата на Италия и така за пръв път от над 30 години отборът не печели нито един трофей в два последователни сезона.

Голяма част от феновете на клуба обвиняват именно Масимилиано Алеги и дефанзивният му стил на игра за слабите резултати на отбора. Италианецът има договор с Ювентус до 2025-а, но се очаква да бъде уволнен още това лято.

Според италианските издания "La Repubblica" и "Tutto Mercato", световният шампион с Италия от 2006-а и сегашен наставник на Фрозиноне, е сред основните кандидати на ръководството на Юве.

45-годишният италианец започна мениджърската си кариера в академията на Ювентус през 2014-а и остана в нея три години преди да поеме Бари. През този сезон Гросо класира Фрозиноне за Серия "А".

Снимка: БГНЕС