Звездата на РазенБалшпорт Лайпциг Тимо Вернер няма да подсили Байерн Мюнхен това лято, а сред причините за това е и една жена. Поне това твърди близкият до "биковете" Гуидо Шефер.

Той е главен редактор на вестник Leipziger Volkszeitung и често разполага с информация от "кухнята", когато става дума за РБ. Интересното е, че жена е на път да спре и другата трансферна цел на Байерн - Лерой Сане.

"Няма конкретна оферта от Байерн, в противен случай щеше да се появи някакво раздвижване. Напълно възможно е той да влезе в последната година от договора си, защото иска да работи с новия треньор Юлиан Нагелсман. Последният вече му заяви, че ще го направи още по-добър футболист", заяви Шефер.

"Дори считам, че Вернер може да удължи договора си. С клауза за откупуване в него. Това би бил изходът, който ще е удобен за всички страни. Със 7-8 милиона евро на сезон Тимо ще стане най-добре платеният играч в отбора. РБ ще има и занапред играч, който прави разликата, а след време ще получи трансферна сума за него."

"Не считам, че Байерн ще плати 40-50 милиона евро за резерва на Левандовски. Особено в случая, когато играчът има договор само за още един сезон. Освен това Байерн показва своя приоритет - Лерой Сане. Тимо няма нужда да бъде резервен вариант. Той е сред най-добрите в света, когато се контраатакува."

"Приятелката му Паула е от Дрезден и със сигурност би искала да остане в Лайпциг. Излизане в чужбина не стои на дневен ред за Вернер. Има само едно изключение - Ливърпул. Тимо ще пасне във формацията на Клопо", добави Шефер.