Манчестър Сити подготвя двоен трансферен удар по Байерн Мюнхен по настояване на своя мениджър Пеп Гуардиола, пишат куп германски и английски медии.

Каталунецът, който работеше на стадион "Алианц Арена" от 2013 до 2016 година, възнамерява да отмъкне Давид Алаба и протежето си Тиаго Алкантара. 

И двамата футболисти са обвързани с Байерн само за още 12 месеца и баварският колос рискува да ги изпусне без пари догодина, ако не успее да удължи контрактите им. Затова опцията "продажба" е напълно реална.

Отмененото наказание на Сити от КАС означава, че манчестърци ще имат висок бюджет за трансфери, тъй като клубът беше върнат в Шампионската лига.

Според германския вестник "Абендцайтунг" и английското издание "Гардиън" Алаба дори е приоритетна цел за Гуардиола. Тиаго пък беше доведен в Мюнхен през 2013 именно от Пеп, който преди това го налагаше в първия отбор на Барселона.

Мениджърът на Сити е готов да изкуши Байерн с висока сума за "двойната покупка". Разликата между Алаба и Тиаго е, че защитникът иска да остане в Мюнхен, но държи на по-висока заплата. Испанецът обаче наистина мисли за ново предизвикателство.

Доскоро се твърдеше, че Алкантара иска да премине в Ливърпул, който обаче няма намерение да харчи високи суми за трансфери. Алаба пък не крие желанието си някой ден да играе в Барселона или Реал Мадрид.