Ръководството на Байерн Мюнхен и агентът на Давид Алаба ще водят тежки преговори в Лисабон по време на заключителните мачове в Шампионската лига този сезон.

До момента импресариото Пини Захави не може да се разбере с шефовете за удължаване на контракта на австриеца. Алаба е обвързан с клуба само до 30 юни 2021 година и е в силна позиция по време на преговорите.

Захави е заявил на ръководството, че желанието на неговия клиент е да завърши кариерата си в Мюнхен, но при далеч по-добри финансови условия. В Германия се шушука, че бекът, който играе и като централен защитник, държи да получава по 20 милиона евро на сезон.

"За мен Алаба е най-добрият централен защитник в света в момента, заедно със Серхио Рамос", заявил Захави при една от срещите с изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге.

Макар да има договор само за още един сезон и преговорите да удрят на камък, Алаба едва ли ще бъде продаден. Интересът към него е огромен, защото на опашката са Барселона, Реал Мадрид, Интер, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и ПСЖ.

Смята се, че желанието на футболиста наистина е да остане в Мюнхен, ако заплатата му бъде вдигната. Втора опция пред него е Барселона, а трета - Реал Мадрид. Наскоро в "играта" беше вкаран и Интер, но целта е била да се вдигнат акциите на котиращия се доста високо този сезон австриец.

Според телевизия Sport1 Алаба е напълно спокоен и ще чака. Ако не получи мечтаното вдигане на заплатата, той има план да подсили Барса без трансферна сума на 1 юли 2021 година, което ще му гарантира и прилична сума на ръка.