Байерн Мюнхен - Челси, осминафинален мач-реванш на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 22.00 часа българско време.

Вероятни състави:

Байерн Мюнхен: Нойер, Алаба, Боатенг, Кимих, Дейвис, Горецка, Тиаго, Мюлер, Коутиньо, Гнабри, Левандовски
Контузени: Коман, Павар
Наказани: Няма
Без картотека: Сане

 

Челси: Кабайеро, Кристенсен, Зума, Рюдигер, Джеймс, Баркли, Ковачич, Емерсон, Маунт, Хъдсън-Одой, Абрахам
Контузени: Аспиликуета, Гилмор, Пулишич, Педро, Лофтъс-Чийк
Наказани: Алонсо, Жоржиньо
Без картотека: Зиеш, Вернер


 

Прогноза на Gol.bg:

Изминаха 165 дни от първата осминафинална среща между двата отбора, която до голяма степен реши и кой ще продължи на четвъртфиналите. Баварците изковаха впечатляващ класически успех насред Лондон, а убийствената им форма продължи и след рестарта на първенствата.

"Сините" имат илюзорни шансове за класиране не само заради фиаското на английска земя, но и заради сериозната кадрова криза. В лазарета на лондонския клуб се намира почти цял отбор и това създава сериозни главоболия на мениджъра Франк Лампард.

Това обаче със сигурност ще направи срещата още по-атрактивна, защото Челси няма нищо за губене и се очаква да се хвърли в непрестанни атаки, както си случи при гостуването им на Ливърпул на "Анфийлд" преди няколко седмици. Тогава канонадата завърши с победа 5:3 за новия английски шампион.

Над осем години след драматичния финал на Шампионската лига в Мюнхен двата тима отново ще мерят сили в турнира на богатите тук. Тогава Челси причини навярно най-голямата болка в историята на баварците, побеждавайки ги насред "Алианц Арена" в мач, който минаваше под диктовката на домакините, но купата отлетя за Лондон.

В исторически план това съперничество е доста постно, защото двата отбора играха един срещу друг на четвъртфиналите в турнира през 2005 година и "сините" спечелиха с обща голова разлика 6:5. Байерн донякъде си върна на този опонент в мача за суперкупата на Европа през 2013 година, когато би с дузпи. Така балансът е 2:1 победи за мюнхенци и две равенства (в редовното време).

Балансът на баварците срещу английски отбори на елиминации е 10 успеха и шест отпадания, като преди отпадането от Ливърпул германският колос беше в серия от пет поредни класирания. Челси обаче е "3 от 3" на елиминации срещу германци.

Очакваме изключително динамичен и открит двубой, в който гостите едва ли ще намерят сили за нещо повече от една красива почетна загуба.


Резултат: Байерн Мюнхен - Челси 3:2