Германският хегемон Байерн Мюнхен очаквано се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, побеждавайки Челси с 4:1 в реванша на своя стадион "Алианц Арена". Така баварците се класират напред с общ резултат 7:1.

Момчетата на Ханзи Флик откриха резултата от дузпа чрез Роберт Левандовски в десетата минута, а в средата на първата част полякът асистира за Иван Перишич. Все пак преди паузата Тами Абрахам вкара първия гол за "сините" в този осминафинален сблъсък.

Корентен Толисо окончателно сложи точка на спора четвърт час преди края на редовното време. С втората си асистенция тази вечер се отличи Левандовски, който заби втория си гол в мача в 83-ата минута.

Байерн Мюнхен излиза срещу Барселона в четвъртфинален сблъсък в Лисабон идния петък (14 август). Тази вечер каталунците удариха Наполи с 3:1 и се класират напред с общ резултат 4:2.


Преди началото на срещата с минута мълчание беше отдадена почит на починалите от коронавируса, който доведе до "замразяване" на сезона и до невижданото му удължаване.

Баварците очаквано взеха инициативата още от самото начало и голмайсторът на тима Роберт Левандовски претендираше за дузпа в седмата минута. Полякът финтира Вили Кабайеро и беше съборен от стража, но беше маркирана засада. 

Секунди след това обаче румънският рефер Хатеган получи сигнал от системата за видеоповторение VAR, че засада няма и логично посочи бялата точка. Левандовски пое отговорността и прати топката безпощадно в десния ъгъл на средна височина.

Томас Мюлер отправи топовен снаряд малко след това, но кълбото профуча над целта. Като цяло играта се водеше в половината на "сините" и те изглеждаха доста объркани.

В 24-ата минута Байерн нанесе втори тежък удар. Този път машината за голове Левандовски влезе в ролята на подавач след хубава акция на своите. Той сервира топката на Иван Перишич, който вкара спокойно в долния десен ъгъл.

Малко след това Челси матира защитата на Байерн чрез Хъдсън-Одой, но попадението беше отменено от VAR заради много тънка засада на Тами Абрахам. 

В 44-ата минута лондончани все пак вкараха първия си гол в мачовете с Байерн тази година. Мануел Нойер не реагира добре при рутинно центриране отдясно и отби топката в краката на Тами Абрахам, който намери опразнената врата отблизо.

Байерн доминираше и след почивката, създавайки няколко опасни атаки, но защитата на Челси се справяше с дружни усилия. Томас Мюлер отправи хубав удар, но не успя да намери целта. В средата на втората част Левандовски би силно, но неточно.

Челси нямаше сили и идеи как да стигне до изравнителен гол, а двайсетина минути преди края на редовото време Рос Баркли би силно в стената от пряк свободен удар. На отсрещната врата влезлият като резерва Филипе Коутиньо би мощно, но малко над напречната греда.

Друга резерва на домакините успя да порази целта в 76-ата минута. Стори го Корентен Толисо, който засече около границата на малкия пеналт хубавото центриране отляво на Роберт Левандовски.

Снайперистът на Байерн продължи с великолепните си изяви и в 83-ата минута заби второто си попадение тази вечер. Той засече от движени центрирането отдясно на Алваро Одриосола и не остави шансове на Кабайеро. До края не се случи нищо интересно и германският колос се поздрави с нов впечатляващ успех.

 

Байерн Мюнхен - Челси 4:1

1:0 Роберт Левандовски - 10', дузпа
2:0 Иван Перишич - 24'
2:1 Тами Абрахам - 44'
3:1 Корентен Толисо - 76'
4:1 Роберт Левандовски - 83'