Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус за пореден път акцентира, че баварците са сред големите фаворити за трофея в Шампионската лига.

В петък германският хегемон излиза в наелектризиращ четвъртфинален сблъсък с Барселона в Лисабон и според куп експерти момчетата на Ханзи Флик имат много по-големи шансове за успех.

"Роберт Левандовски е отражението в огледалото на този отбор и неговата голяма требъл-мисия. В момента той е не просто най-добрият нападател, а най-добрият играч в света. Има характер, воля за победа и фокусиране върху преследване на целта", заяви Матеус.

"Меси все още е способен да разкъса на парчета всяка една защита в света, но в края е важен отборът и представянето на целия колектив. Само така могат да се постигнат големите цели. В Барса имат проблем с това. В този сблъсък със сигурност давам предимство на Байерн."

"На полуфиналите Байерн навярно ще излезе срещу Манчестър Сити на Пеп Гуардиола. И там давам предимство на баварците, които според мен ще се класират на финала."

"Моите полуфинални двойки са Байерн срещу Сити и ПСЖ срещу Атлетико Мадрид. А финалът: Байерн - ПСЖ. И разбира се, че на финала ще стискам палци за моя Байерн", добави световният шампион и носител на Златната топка за 1990 година.