Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге изрази очакване за вълнуващ завършек на Шампионската лига, която ще се доиграе в рамките на идните две седмици. Всички срещи от турнира ще се състоят в Португалия, а елиминациите в четвъртфиналите и полуфиналите са в една среща, а не две, както е обикновено.

"Най-голямото удоволствие в тези мачове на елиминации е за феновете. В срещите на разменено гостуване предимството е за по-класния отбор, но в един мач може да се случи всичко. Форматът е като на световно първенство, но всъщност това си е като европейско клубно първенство. Най-добрите отбори в Европа се изправят един срещу друг", коментира Румениге в Мюнхен.

Руменеге призна, че би подкрепил промяна в елиминационната фаза на турнира, която да го направи по-атрактивен, но не е фен на идеята Шампионската лига да се увеличава в груповата си фаза.

"Не мисля, че се нуждаем от групи с повече отбори. Това не е нещо, което би зарадвало феновете. Можем обаче да оптимизираме фазата на преките елиминации. Най-важното за всички нас е да намерим начин да направим Шампионската лига дори по-атрактивна. Аз съм фен на качеството, а не на количеството", каза още футболният ръководител.

Байерн среща Барселона в петък в Лисабон в четвъртфиналите на Шампионската лига.