Спечелилият исторически втори клубен требъл през миналия сезон Байерн Мюнхен започна и новия сезон в стил - с шеметна победа 8:0 над Шалке в мач от първия кръг на Бундеслигата.

Хегемонът на Германия и цяла Европа изигра много силно първо полувреме, в което вкара три гола за първия половин час чрез Серж Гнабри, Леон Горецка и Роберт Левандовски (дузпа), а Никлас Зюле уцели гредата.

Още преди изтичането на час игра Гнабри оформи своя хеттрик. Томас Мюлер вкара зрелищно от воле след разкошен триков пас на Левандовски, а дебютно попадение за новия клуб записа Лерой Сане.

Десетина минути преди края на редовното време роденият през 2003 година Джамал Мусиала също записа името си сред голмайсторите.

Така Байерн постигна втори мач в рамките на малко повече от месец, в който вкарва 8 гола. През август за резил на целия свят стана Барселона на четвъртфиналите на Шампионската лига.


Баварците стартираха по график с попадение още в четвъртата минута, дело на Серж Гнабри. Новият №7 в Мюнхен получи прекрасен пас от Джошуа Кимих, спря си великолепно и реализира след майсторско завъртане с плътен изстрел.

Момчетата на Ханзи Флик можеха да удвоят 60 секунди по-късно, когато новото попълнение Лерой Сане беше изведен сам срещу вратаря, но острието се забави и ъгълът стана нищожен. Той пусна за Роберт Левандовски, чийто шут отблизо беше блокиран.

В 19-ата минута натискът на шампионите очаквано се материализира в още едно попадение. Те разиграха спокойно в наказателното поле на гостите като на тренировка и Леон Горецка завърши акцията с прецизен удар по земя в долния ляв ъгъл.

Ироничното е, че единствено голмайсторът във всички турнири от миналия сезон Роберт Левандовски не успяваше да влезе в мача, правейки нетипично слаби отигравания за класата си. Половин час след началото той все пак се разписа, вкарвайки изработената от самия него дузпа.

Спасен удар на Горецка след поредна многоходова атака на баварците беше последван от силен шут на Никлас Зюле, но топката се отби в десния страничен стълб.

75 секунди след подновяването на играта Серж Гнабри вкара второто си попадение в двубоя след колективна грешка в отбраната на "миньорите". Заслугата беше на Гнабри и Лерой Сане, които спринтираха и притиснаха съперника, предизвиквайки защитниците да сбъркат.

Преди изтичането на час игра Гнабри оформи своя хеттрик, а като изцяло отборен играч се показа новият Сане. Той си спря на гърди, завъртя се и не се полакоми, а пусна за съотборника си в националния отбор, който вкара на празна врата.

В 69-ата минута дойде и най-красивият момент в мача. Левандовски отново не се справи по най-добрия начин, но пусна ефектен пас към Томас Мюлер, който засече от воле с левачката и реализира. 

Още при следващата си атака Байерн стигна и до 7 гола, а дебютно попадение записа Лерой Сане. Той беше изведе със страхотен дълъг пас от Кимих зад защитата на съперника, излезе сам срещу вратаря и вкара в долния ляв ъгъл.

Десетина минути преди края на редовното време и резервата Джамал Мусиала матира Шалке. Той спринтира отляво, финтира съперника и също намери долния ляв ъгъл.


Байерн Мюнхен - Шалке 8:0

1:0 Серж Гнабри - 4'
2:0 Леон Горецка - 19'
3:0 Роберт Левандовски - 31', дузпа
4:0 Серж Гнабри - 47'
5:0 Серж Гнабри - 59'
6:0 Томас Мюлер - 69'
7:0 Лерой Сане - 71'
8:0 Джамал Мусиала - 81'