Цял свят не спира да говори за хегемона на Европа Байерн Мюнхен, който се изгаври с поредния съперник снощи.

Малко повече от месец след историческата победа с 8:2 над Барселона, сега дойде ред и на Шалке. "Миньорите" бяха още по-зле от каталунците, защото не вкараха нито едно попадение, но пък също "глътнаха" осем попадения.

Баварският колос, който стана едва вторият клуб след Барса с два требъла, демонстрира невероятен глад и тотално доминираше над големия си противник от близкото минало. Шалке дори трябва да е доволен, защото можеше да си тръгне от стадион "Алианц Арена" с много по-срамен резултат.

На своята официална страница в интернет Байерн публикува 8 факта за снощния разгром.

1. Най-голямата победа на старта на сезона
За първи път в историята на Бундеслигата се намира отбор, който да вкара 8 гола в първия кръг. Така мюнхенци биха собствения си рекорд от 2016 година, когато започнаха с 6:0 над друг абонат - Вердер Бремен.

2. Лерой Сане - от 0 до 100
Ускорението на Лерой беше впечатляващо. Гол и 2 асистенции в дебютния му мач, гарнирани с изцяло комбинативен футбол. Наслада!

3. Две премиери за Гнабри
Серж избухна с първи хеттрик в Бундеслигата и за първи път наказа Шалке на стадион "Алианц Арена".

4. Кошмарът на Шалке си има име - Левандовски
Роберт вкара гол №163 за Байерн в Бундеслигата и изпревари настоящия изпълнителен директор Карл-Хайнц Румениге. Пред поляка остава само Герд Мюлер с 365 гола.  Леви се разписа в десети пореден мач срещу Шалке за първенство, което е рекорд в Бундеслигата. Досега голаджията на Байерн делеше първото място с Клаус Фишер, който е вкарвал на Щутгарт в 9 поредни мача.

5. Младокът Мусиала също постигна рекорд
17-годишният Джамал стана най-младият голмайстор за баварците в шампионата, изпреварвайки Роке Санта Крус. 

6. Горецка пак вкара на старта
За първи път от 8 години Леон се разписа в първия кръг. Тогава той вкара за Бохум срещу Динамо Дрезден във Втора Бундеслига, като онова попадение беше негово първо в професионалния футбол.

7. Юбилей за Томас Мюлер
Какъв гол само на германеца! Воле с левачката след зрелищно триково копване на Левандовски. Това се оказа гол №200 за Томас с екипа на Байерн в 536-ия мач. Внимание: За такъв срок от време само трима са вкарвали повече за баварците от него: Герд Мюлер, Левандовски и "Кале" Румениге.

8. Баварски серийни убийци на терена
Победните серии на Байерн при Ханзи Флик нямат край. За последните 31 официални мача тимът има 30 победи и едно равенство, а срещу Шалке няма загуба от 22 мача във всички турнири - 19 победи и три ремита. Само срещу Вердер Бремен (27 поредни мача без загуба) баварците имат по-дълга серия.

 

Превод на Gol.bg