Хофенхайм - Байерн Мюнхен, мач от втория кръг на германската Бундеслига. Стадион "ПреЗеро Арена", 16.30 часа българско време.

 
Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Нюбел, Улрайх
Защитници: Алаба, Боатенг, Зюле, Дейвис, Павар, Ернандес
Полузащитници: Кимих, Мартинес, Горецка, Толисо, Гнабри, Сане, Коман, Кюзанс, Даджаку
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Циркзее, Арп
Контузен: Куаси


Прогноза на Gol.bg:

Господарят на Германия и цяла футболна Европа Байерн Мюнхен е със статут на световен шампион в свръхтежка категория по бокс, след като тази седмица грабна четвъртия си трофей за календарната година.

Треньорът Ханзи Флик печели купа на всеки 9.5 мача, а завоюваните от него трофеи са повече от сбора на загубите и равенствата му начело на тима, с което не може да се похвали нито един друг наставник в историята.

Двата отбора имат стари сметки за уреждане, защото при последната им среща тук баварците размазаха противника с 6:0, но пък грозни плакати на феновете на гостите по адрес на боса на Хофе Дитмар Хоп развалиха празника.

Преди въпросната среща Хофенхайм можеше да се похвали с равен баланс от три победи и три загуби за първенство срещу най-успешния германски клуб.

Поражението за Байерн през октомври миналата година беше първо от този опонент насред Мюнхен. Тогава Саргис Адамян направи мача на живота си, вкарвайки и двата гола за своите. За последните четири мача между двата тима на този стадион победите са по две. В исторически план Байерн води с 16:3 победи в изиграните 24 мача, при голова разлика 57:21. 

Новият треньор на домакините е племенникът на Ули Хьонес - Себастиан. Младият специалист водеше дубъла на баварския колос, а днес със сигурност ще иска да докаже на целия свят, че не е "парашутист" заради чичо си и баща си Дитер, който също е сред легендите на Байерн.


Резултат: Хофенхайм - Байерн Мюнхен 1:3