Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд, двубой за Суперкупата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.


Вероятни състави: 

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Боатенг, Павар, Ернандес, Кимих, Горецка, Мюлер, Гнабри, Коман, Левандовски
Контузени: Куаси, Сане
Под въпрос: Алаба 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Аканджи, Джан, Мюние, Витсел, Герейро, Брандт, Ройс, Санчо, Халанд
Контузени: Шмелцер, Рашл, Загаду, Шулц, Морей, Азар
Под въпрос: няма


Прогноза на Gol.bg:

Носителят на 4 трофея през календарната година Байерн Мюнхен е в график за рекорда на Барселона от 2009 година, когато каталунците грабнаха шест купи.

През 2013 година баварците бяха много близо до това постижение, но загубиха мача за Суперкупата на Германия именно от Борусия Дортмунд с 2:4 и сега излизат за нещо като реванш. Това са най-успешните отбори в борбата за отличието, спечелено седем пъти от мюнхенци и шест пъти от вестфалци.

От 2012 година насам е имало само два случая, в които Байерн и Дортмунд да не спорят за Суперкупата. Във въпросните шест сблъсъка се наблюдава пълен паритет. Ако обаче погледнем последните 10 дуела във всички турнири, мюнхенци имат осезаемо  предимство от 7:3 успеха.

И в двата лагера настроението можеше да бъде далеч по-добро, защото вторият кръг на Бундеслигата им донесе поражения. За Ханзи Флик това беше едва трета загуба начело на тима след 21 поредни мача в шампионата без загуба и 23 поредни победи във всички турнири. Борусия пък падна в Аугсбург, макар да доминираше и амбициите за първа титла от 2012 година насам бяха охладени с леден душ.

Голмайсторът във всички турнири за изминалия сезон Роберт Левандовски има цели 17 гола в Der Klassiker, като 16 от тях са вкарани с екипа на най-успешния германски клуб. Полякът обича да играе срещу бившия си отбор, вкарвайки му в 6 от последните 7 мача общо 12 гола.

"Жълто-черните" ще разчитат най-вече на головата си машина Ерлинг Халанд и бързите млади крила, но ние смятаме, че сензационната загуба на баварците с 1:4 от Хофенхайм дойде в изключително неподходящ момент за Люсиен Фавре и неговите момчета...


Резултат: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 3:1