Хегемонът на Германия и цяла Европа Байерн Мюнхен може да влезе в поредица от триумфи в Шампионската лига, изненадващо заяви един от най-големите критици на клуба през годините - Дитмар Хаман.

Според бившия халф на баварците има само един отбор, който е на същото високо ниво - Ливърпул на Юрген Клоп. Диди направи кратък анализ и "главните заподозрени" в надпреварата, чийто нов сезон стартира днес.

"Байерн отново е големият фаворит за краен успех. Това е най-добрият отбор в Европа, с най-добрия състав. В края на трансферния прозорец отборът се подсигури с класни попълнения. Байерн може да постигне ера като тази на Реал Мадрид между 2014 и 2018 година", отсече Хаман пред вестник "Абендцайтунг".

"За мен само Ливърпул е на нивото на Байерн, но сега мърсисайдци са отслабени заради контузията на Върджил ван Дайк."

"Барселона? Меси вече не може да решава мачовете сам, както го е правил преди. Реал Мадрид пък вече не е отборът, който беше. Много от техните играчи са над 30-годишни, преминавайки зенита си. Интер има индивидуална класа, но също не е сред фаворитите."

"Ювентус пък е прекалено зависим от Кристиано Роналдо, въпреки неговите 35 години. Байерн изобщо не трябва да се притеснява от тях в два мача."

"Смятам, че всички германски отбори могат да излязат от своите групи. Борусия Дортмунд уцели лесен жребий и разполага с отбор, който има голям потенциал. Те могат да стигнат далеч.

"За Манчестър Сити ситуацията няма да се промени, защото те са като в Дивия Запад. Всеки сезон се купува нов скъп защитник, което няма нищо общо с постоянството. така играчите не се идентифицират с клуба", завърши Хаман.