Мощният финален спринт на Байерн Мюнхен на пазара точно преди затварянето на трансферния прозорец изобщо не е случаен. Както е известно, хегемонът на Германия и цяла Европа изненада собствените си фенове с куп нови попълнения в последния възможен ден.

Допреди това новите бяха Александър Нюбел, Лерой Сане и Танги Куаси. На стадион "Алианц Арена" в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец "цъфнаха" Марк Рока (15 млн евро), Буна Сар (10 млн. евро), Дъглас Коста (наем), Тиаго Дантас (наем) и Ерикс Максим Чупо-Мотинг (свободен трансфер).

Според списание "Шпорт Билд" съвета на играчите на Байерн е упражнил натиск върху шефовете за разширяване на състава и босовете са решили да изпълнят молбата на тарторите.

Става дума за петимата лидери - Мануел Нойер, Роберт Левандовски, Томас Мюлер, Джошуа Кимих и Давид Алаба, който все още не може да се разбере с клуба за нов договор. На срещата с асовете са присъствали изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге, неговият наследник на поста от януари 2022 година Оливер Кан, президентът Херберт Хайнер и спортният директор Хасан Салихамиджич.