Локомотив Москва помечта, но загуби от Байерн Мюнхен с 1:2 в среща от група "А" на Шампионската лига. Това беше рекорден 13-и пореден успех за европейския шампион в турнира.

Първата добра ситуация изненадващо се откри пред домакините, но точният удар на Фьодор Смолов след центрирането отляво изобщо не затрудни Мануел Нойер.

Баварският колос започна да притиска опонента си и отправи поредица от удари до почивката. Първият от тях беше уникалният и рядко срещан пропуск на Роберт Левандовски, който първо засече с глава, а след това и с рамо покрай гредата.

В 13-ата минута Локо капитулира, защото Леон Горецка реализира с глава след центрирането отдясно на Бенжамен Павар. В средата на първото полувреме гредата спаси руснаците при удара на Кингсли Коман.

Шут на Павар беше спасен малко преди паузата, а при една от редките акции на московчани Нойер трябваше да отрази силния удар на Даниил Куликов.

Десетина минути след паузата Джошуа Кимих направи страхотен пропуск, останал сам в малкото наказателно поле. В средата на втората част Байерн получи дузпа за нарушение на Куликов срещу Левандовски, но реферът отмени решението си заради засада! След това по един сериозен пропуск направиха Игнатиев и Коман.

В 70-ата минута Локомотив изненадващо изравни резултата. Зе Луиш центрира отдясно и Антон Миранчук вкара от движение пред границата на малкия пеналт. Седем минути след това Зе Луиш се полакоми и шутира неточно отляво.

Класата на Байeрн си каза думата и в 79-ата минута хегемонът си върна аванса чрез феноменално изпълнение от въздуха на Джошуа Кимих. Той получи от Хави Мартинес, вдигна топката и я изстреля безпощадно пред дъгата право в долния ляв ъгъл.

В последните минути домакините опитаха хаотичен натиск и в добавеното време Криховяк спечели корнер, при който топката мина опасно близо до лявата греда. За нещо повече от това обаче не остана време. Така Байерн събра 6 точки на върха, а Локомотив остава с една точка. По-късно играят Атлетико Мадрид и Залцбург.


Локомотив Москва - Байерн Мюнхен 1:2

0:1 Леон Горецка - 13'
1:1 Антон Миранчук - 70'
1:2 Джошуа Кимих - 79'