Четвъртият кръг на груповата фаза на Шампионската лига ще завърши днес с нови осем двубоя. Три от колосите в европейския футбол – носителят на трофея за 2020 година Байерн и английските Ливърпул и Манчестър Сити могат да си осигурят предсрочно място на осминафиналите. Вчера това направиха Барселона, Ювентус, Челси и Севиля.

В група „А“ Байерн е с три победи и днес приема РБ Залцбург в Мюнхен. При очакван успех баварците на практика ще си гарантират и първото място в групата. В другия мач тази вечер Атлетико посреща в Мадрид Локомотив (Москва) и при успех ще събере 7 точки, срещу 2 на руския отбор.

В група "В" е доста по-оспорвано. Разликата между първия Борусия (Мьонхенгладбах) и последния в класирането Интер есамо 3 точки.  
Борусия посреща Шахтьор (Донецк), докато големия сблъсък на вечерта противопоставя Интер и Реал на "Сан Сиро".

В група "С" Манчестър Сити се надява да продължи безгрешната си серия с успех над Олимпиакос в Гърция. В другия мач Порто гостува на Марсилия, като с успех също на практика ще си гарантира място в плейофите. В момента „гражданите“ са с 9 точки, Порто е с 6, Олимпиакос има 3, а френският тим е без спечелена точка.

Ливърпул също има три победи в трите си мача до момента в група "D", пише БНР. Това означава, че днес мърсисайдци могат да си гарантират класиране напред, ако записат още една победа на сметката си в домакинството си на Аталанта, който победиха с 5:0 в Бергамо в началото на ноември. В другия мач Аякс, който има 4 точки, посреща Мидтиланд и също ще търси задължителен успех, с който да направи още една крачка към плейофите.

Шампионска лига, групова фаза,  IV кръг, от 22:00 часа:

Група "А"

Байерн - РБ Залцбург
Атлетико (Мадрид) - Локомотив (Москва)

Група "В"

Борусия (Мьонхенгладбах) - Шахтьор (Донецк)– от 19:55 часа
Интер - Реал (Мадрид)

Група "С"

Олимпиакос - Манчестър Сити– от 19:55 часа
Марсилия - Порто

Група "D"

Ливърпул - Аталанта
Аякс - Мидтиланд