Щутгарт загуби достойно с 1:3 от Байерн Мюнхен в мач от деветия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Мерцедес-Бенц Арена".

Швабите играха много смело и откриха резултата чрез Танги Кулибали в средата на първото полувреме, а после дори пропуснаха да удвоят.

Хегемонът на Германия и цяла футболна Европа демонстрира убийствена ефективност и в последните седем минути преди паузата сътвори пълен обрат чрез Кингсли Коман и Роберт Левандовски.

В 87-ата минута икономичният Байерн сложи точка на спора след гола на Дъглас Коста. Така лидерът събра 22 точки, докато Щутгарт е десети с 11 пункта.


Възпитаниците на Ханзи Флик можеха да открият резултата още в третата минута, когато Кингсли Коман центрира отляво за Роберт Левандовски, но полякът уцели гредата след удар с глава отблизо.

Баварците задържаха топката, но бяха хванати на контраатака в средата на първото полувреме. Силас Вамангитука получи отдясно и пусна много хубав пас в наказателното поле. Там набралият скорост Танги Кулибали стреля от движение и откри резултата!

Гостите се активизираха и най-деен в следващите минути беше защитникът Бенжамен Павар. Първо негов силен удар беше спасен от вратаря Грегор Кобел, а след това французинът би неточно.

Десетина минути преди края на редовното време неориентираната защита на Байерн Мюнхен допусна две груби грешки в рамките на секунди, но Филип Фьорстер първо би покрай гредата, а след това в тялото на Мануел Нойер.

Пропуските на швабите бяха наказани и в 38-ата минута Байерн незаслужено изравни от нищото. Кингсли Коман финтира Мавропанос и отбеляза като на тренировка в долния ляв ъгъл.

Секунди след това Фьорстер избухна в дива радост, защото все пак се разписа, но голът беше отменен от рефера Харм Озмерс заради нарушение (дърпане за ръката) на Кулибали срещу Нойер.

Шут на Серж Гнабри беше спасен, но в добавеното време на първата част Роберт Левандовски вцепени със свиреп снаряд. Той стреля пред дъгата на наказателното поле и намери долния десен ъгъл за пълния обрат в двубоя.

Второто полувреме не започна така, както приключи първото, но това беше разбираемо. Съперниците очевидно си взимаха дълбока глътка въздух, а скуката беше нарушена от неточния снаряд на Кингсли Коман.

Двайсетина минути преди края на редовното време Щутгарт беше близо до гола на два пъти в рамките на секунди. Първо удар на Мангала беше блокиран от Зюле, а после домакините не се разбраха и Кулибали не получи на изгодна позиция.

Баварците очевидно бяха минали в енергоспестяващ режим и не се напрягаха особено, както го сториха в края на първото полувреме за сладкия обрат. Те обаче продължаваха да държат юздите в свои ръце и контролираха развоя на мача.

В 85-ата минута Нойер направи страхотно спасяване след силня удар на резервата Калайджич. 

Байерн отвърна моментално и сложи точка на спора чрез Дъглас Коста. Бразилецът нахлу в пеналта отдясно, финтира съперник и намери долния десен ъгъл с прецизен удар по земя.

Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:3

1:0 Танги Кулибали - 20' 
1:1 Кингсли Коман - 38'
1:2 Роберт Левандовски - 45'+1
1:3 Дъглас Коста - 87'