Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен, двубой от група "А" на Шампионската лига. Стадион "Уанда Метрополитано", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Атлетико Мадрид: Облак, Хименес, Савич, Лоди, Трипиър, Коке, Саул, Йоренте, Караско, Феликс, Кореа
Контузени: Вършалко, Санчес, Коста
Наказан: няма
Под въпрос: Ерера
Извън групата (коронавирус): Торейра, Суарес

Байерн Мюнхен: Нюбел, Алаба, Зюле, Павар, Ернандес, Мартинес, Мусиала, Мюлер, Сане, Коста, Чупо-Мотинг
Контузени: Дейвис, Кимих
Наказан: Рока
Под въпрос: Ернандес, Сар
Извън групата (почивка): Нойер, Горецка, Толисо, Левандовски


Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът на Европа вече спечели групата си и тази вечери излиза да защитава единствено честта си. Разбира се и рекордната серия от 15 поредни победи в турнира, която едва ли ще бъде достигната скоро от друг клуб.

Заради честите контузии в лагера на баварците треньорът Ханзи Флик даде почивка на каре асове. Капитанът Мануел Нойер, голмайсторът Роберт Левандовски, както двамата опорни халфове Леон Горецка и Корентен Толисо останаха в Мюнхен. Французинът така или иначе не беше напълно готов за мача и има нужда от възстановяване за съботното дерби с РБ Лайпциг в Бундеслигата.

Победата е изключително необходима на домакините, защото при нова загуба на точки тяхното класиране за елиминациите ще бъде поставено под огромна въпросителна заради задаващото се тежко гостуване на коравия Залцбург. Аут заради коронавирус все още са уругвайците Луис Суарес и Лукас Торейра.

"Дюшекчиите" имат да си връщат за позорното поражение с 0:4 на стадион "Алианц Арена", когато им беше изнесена футболна лекция. Експерименталният състав на баварците днес е отлична предпоставка испанците да вземат реванш с разлика в резултата.

Атлетико има положителен баланс (21 победи и 18 поражения в 46 мача) срещу германски противници, но същото важи и за Байерн срещу испански опоненти - 29 успеха и 19 загуби в 62 срещи. Впечатляващо е също така, че мадридчани имат само една загуба и цели 12 "сухи" мрежи в 17 двубоя на новия си стадион на европейската сцена.

Ударната мощ на Байерн е стряскаща, защото отборът вкара по 3 гола в 9 от последните си 11 мача в надпреварата. А в 7 от последните си осем срещи в Шампионската лига момчетата на Флик имаха аванс още на почивката. Атлетико спечели последните си две домакинства срещу този съперник с по 1:0 и логиката сочи, че рекордната серия на баварците в турнира ще приключи днес.


Резултат: Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен 3:2