Едва ли някой в Мюнхен вече помни контролата между Байерн и Дуисбург през лятото на 2014 година, завършила 1:1. За Роберт Левандовски обаче тя е специална, защото тогава той бележи първото си попадение с екипа на баварците.

Полякът разкри пред клубния канал на европейския първенец кои голове не може да забрави. Сред тях е това, което той вкара на Барселона при победата с 3:2 на полуфиналите в Шампионската лига през 2015 година, когато момчетата на Гуардиола бяха елиминирани. Роберт обаче игра с маска на лицето и призна, че му е било много трудно.

Разбира се не бяха подминати и петте гола срещу Волфсбург (5:1) от септември 2015 година, вкарани за 8 минути и 59 секунди. Абсолютен рекорд! Куриозното е, че Левандовски влезе като резерва, когато "вълците" откриха резултата.

Прекият свободен удар за 1:0 срещу Атлетико Мадрид през 2016 година, голът срещу Реал Мадрид при загубата с 2:4 на четвъртфиналите на ШЛ през 2017 година и петичката срещу бившия му отбор Борусия Дортмунд през същата година са други незабравими моменти за него.

Други важни попадения за Левандовски са вкарани срещу РБ Лайпциг, Шалке, Тотнъм, Цървена звезда, Вердер Бремен и Лион.