Европейският шампион Байерн Мюнхен е на часове от отпадане от Шампионската лига, освен ако не сътвори чудото в реванша с ПСЖ тази вечер.

Момчетата на Ханзи Флик загубиха на своя стадион "Алианц Арена" с 2:3 миналата седмица, макар тотално да надиграха парижани.

В историята на турнира баварците три пъти са успявали да продължат напред след загуба в първия мач. За последно това се случи през 2015 година срещу Порто, когато поражението с 1:3 беше последвано от гръмка победа с 6:1 в Германия.

Преди това през 2012 година Базел удари мюнхенци с 1:0 и после беше размазан със 7:0. През 2007 година пък германският колос изрита Реал Мадрид след 2:3 и успех с 2:1 в реванша.

В същото време ПСЖ има горчиви спомени след победа в първи елиминационен мач. Победата с 2:0 в Манчестър през 2019 година доведе до отпадане срещу Юнайтед заради загубата с 1:3 във Франция. 

През 2017 година пък се стигна до исторически момент, защото ПСЖ стана първият отбор, който отпада от турнира след победа от четири чисти гола в първия мач - 4:0 и 1:6 срещу Барса.

Байерн трябва да е уверен и поради факта, че няма загуба като гост в Шампионската лига вече 17 поредни мача, от които е записал цели 13 победи. В 6 от последните 8 визити Байерн е постигнал резултат, с който би се добрал поне до продължения днес, ако го повтори.

"Принцовете" пък страдат на своя "Парк де Пренс" през кампанията, защото са допуснали цели шест поражения. За сравнение през целия изминал сезон загубите в Париж бяха едва три.