Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик няма да остане дълго време без работа, ако наистина напусне в края на сезона.  Спряганият за нов селекционер на Германия специалист влезе в конфликт със спортния директор на баварците Хасан Салихамиджич и един от тях ще трябва да си ходи.

Брацо обаче държи голям коз - той е близък с легендата Оливер Кан, с когото бяха съотборници в началото на века. А Кан ще бъде новият изпълнителен директор на клуба от януари 2022 година. В Мюнхен се твърди, че съвсем скоро ще има среща между Флик и Кан, на която наставникът все пак ще бъде помолен да изглади различията си със Салихамиджич и да приеме факта, че Хасан отговаря изцяло за трансферите. 

Очаква се Ханзи да поиска повече власт при избора на нови футболисти, но в Байерн само един треньор е имал тежката дума върху селекцията досега - Пеп Гуардиола. Въпреки невероятните си успехи на стадион "Алианц Арена", Флик няма да получи подобни правомощия.

Според списание "Кикер" към Ханзи има оферти от клубове извън Германия. Той се блазни от идеята за английската Висша лига поради една сериозна причина: там треньорите имат власт върху трансферите и затова изпълняват ролята на мениджъри.

Но в момента водещите клубове във Висшата лига си имат наставници. Има един сензационен вариант - Флик и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп да сменят местата си. Бившият треньор на Борусия Дортмунд изпраща кошмарен сезон на "Анфийлд" и в момента отборът му се бори само за една цел - да завърши поне в Топ 4.

В Германия отдавна се твърди, че Юрген някой ден ще води Байерн. На бившия помощник-треньор в Бундестима Флик пък му се струва рано да става селекционер, тъй като иска да опита още от безкрайните сладости на ежедневния клубен футбол.

Евентуална рокада между Флик и Клоп би била много интересна и изненадваща, тъй като от 2019 до 2020 година двамата направиха настоящите си клубове шесткратни европейски клубни шампиони и съвсем доскоро се ползваха със статут на богопомазани.