Френският вестник "Екип" излезе с любопитната новина в събота, че ПСЖ гледа към футболист №1 в света Роберт Левандовски.

Полякът е план "А" на парижани в случай, че Килиан Мбапе откаже да поднови своя договор и бъде продаден през лятото. Световният шампион е обвързан с клуба до 30 юни 2022 година и държи бъдещето си изцяло в свои ръце.

Според авторитетният германски вестник "Абендцайтунг" досега не е имало никакъв контакт между Байерн и ПСЖ. В Мюнхен обаче биха се изсмяли на слуховете за продажба на Левандовски, а и наскоро изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге подчерта, че този вариант е изключен.

Левандовски има договор до 30 юни 2023 година и поне още 12 месеца баварците могат да бъдат напълно спокойни, че държат юздите в свои ръце. 

За Роберт се предполагаше преди време, че мечтае да завърши своята кариера в Реал Мадрид. Не е ясно обаче дали той е на същото мнение в момента, тъй като вече има две дъщери и очевидно семейният живот в Германия му допада.

В събота нападателят изравни 49-годишния рекорд на Герд Мюлер и още следващата седмица ще може да излезе еднолично на върха в престижната голмайсторска класация за най-много отбелязани попадения в Бундеслигата за един сезон.