Легендарният помощник-треньор на Байерн Мюнхен Херман Герланд потвърди новината на списание "Кикер", че също си тръгва през лятото.

"Да, от лятото напускам поста си. Ще видим какво ме очаква, мога да си представя да остана ангажиран във футбола", коментира Герланд пред вестник "Билд".

Както е известно, вчера Мирослав Клозе потвърди, че остава лоялен на напускащия доброволно Ханзи Флик. Голмайстор №1 на световни финали е част от треньорския щаб на специалиста, но от лятото ще търси щастието си другаде.

66-годишният Герланд е една от най-големите клубни легенди. Той е бил дясна ръка на стадион "Алианц Арена" на куп известни треньори като Луис Ван Гаал, Юп Хайнкес, Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти.

Интересното е, че Тигъра не напуска по собствено желание. За него не се е намерило място в щаба на бъдещия наставник Юлиан Нагелсман, се казва в материала.

Херман Герланд е сред най-верните служители на клуба. Той работи за Байерн 25 години, най-вече като помощник на първия отбор и наставник на дублиращия състав.