Крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман се прецака в покера с ръководството за нов договор, пише вестник "Абендцайтунг".

Французинът иска да получава по 20 милиона евро бруто на сезон, но баварците му предлагат "едва" 13 милиона евро бруто - увеличение на заплатата с 1 милион евро.

Офертата не се хареса на Кингсли и в момента преговорите са прекратени. Като се има предвид обаче как действа клубът напоследък, едва ли бързакът ще получи нова оферта. Припомняме, че по подобен начин като свободен агент си тръгна новият футболист на Реал Мадрид Давид Алаба.

Разликата обаче е, че Коман има договор до 2023 година и Байерн държи бъдещето му изцяло в свои ръце. Французинът няма да получи повече пари, но и трудно ще бъде трансфериран. Защото мюнхенци държат да получат солидна сума за правата му.

Той е свързван най-вече с Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, но и за двата клуба е само резервен вариант. "Червените дяволи" работят усилено по привличането на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и ако го вземат, моментално ще забравят за алчния Кингсли.

Пеп Гуардиола също гледа на Коман като приемлив план "Б" по отношение на фланговете. За никого не е тайна, че големите цели на "гражданите" са други и то на различни позиции - Хари Кейн и Джак Грийлиш.

Поне засега няма индикации, че друг английски колос има реален интерес към Коман. Испанските гиганти Реал Мадрид и Барселона пък мислят повече за финансовите си проблеми и макар и да не е за вярване, търсят предимно свободни агенти. Какъвто ще стане и Коман, но чак след 24 месеца...