Мадридски съд определи, че защитникът на Байерн Мюнхен и френския национален отбор Люка Ернандес трябва да влезе в затвора за една година.

Според издадената на 14 септември заповед, Ернандес трябва да се яви пред съда на 19 октомври, за да бъде задължен до 10 дни да влезе в затвор по свой избор. Проблемите на французина с мадридските органи на реда започват през февруари 2017 г., докато той все още играе за Атлетико Мадрид.

Тогава Ернандес е осъден заради бурен скандал с половинката си Амелия де ла Оса, случил се на улицата. Тогава приятелката на футболиста постъпва в болница с леки наранявания.

Съдът осъжда двамата на 31 дни общественополезен труд и им издава ограничителна заповед, според която нямат право да общуват и да се доближават един до друг за 6 месеца, уточнява webcafe.bg. Те обаче решават да отидат заедно на почивка и са задържани още при завръщането си в испанската столица. Именно нарушаването на ограничителната заповед води до присъда от 1 година затвор за световния шампион Ернандес.

Адвокатите му отправят искане затворът да бъде заменен с полагане на общественополезен труд, но тази молба не е уважена, тъй като футболистът преди това не е спазил въпросните 31 дни общественополезен труд, наложени през 2017 г. Защитата на Ернандес вече обжалва решението, докато от клуба му Байерн твърдят, че не знаят нищо за случая.