Байерн Мюнхен е отборът, който бе засегнат от новата вълна от коронавирус в Европа. Преди месец треньорът на тима Юлиан Нагелсман даде положителна проба за covid по време на пътуването на отбора до Лисабон за дуела срещу Бенфика, а през последните седмици няколко играчи също бяха засегнати от пандемията.

Един от играчите, при който имаше повече противоречия, беше германецът Джошуа Кимих, който заяви, че не е бил ваксиниран. Това предизвика вълнение, което накара ръководството на отбора да предложи намаляване на заплатите на всички неваксинирани, ако те се разболеят или бъдат поставени под карантина. Нагелсман не можеше да разчита на него в последните три мача на тима, а няма да може и в двубоя от уикенда, в който баварците ще се изправят срещу Борусия Дортмунд.

Според "Bild Sport" играчът е нетърпелив да се завърне и мачът срещу Барселона би бил неговото завръщане на терена. В момента заразеният с коронавирус Кимих тренира у дома. 

На мача от Шампионска лига в Киев срещу Динамо миналата седмица Байерн се появи само с 14 полеви играчи от първия отбор заради заболяването на останалите от коронавируса.