Несправедливият триумф на Лионел Меси в борбата за Златната топка може да разяри Роберт Левандовски и съотборниците му в Байерн Мюнхен, намекна офанзивният полузащитник на баварците Томас Мюлер.

Както е известно, полякът записва шеметни два сезона и сензационно остана зад Бълхата в битката за най-ценния индивидуален приз тази година.

Меси, който едва наскоро вкара първия си гол за сезона в непретенциозната френска Лига 1, успя да спечели само Купата на Испания с Барса, но пък измъченият триумф с Аржентина за Копа Америка му гарантира Златната топка.

"Церемонията за Златната топка беше разочароваща за феновете на Байерн, поляците и германците. Отдавна съм във футбола и не съм изненадан от резултатите. Вече съм преживявал това през 2013 година, когато същото се случи и с Франк Рибери", коментира Мюлер.

"В Бундеслигата разполагаме с отлични футболисти, но за получаване на подобно признание ни трябват международни успехи. И за мен ще бъде допълнителна мотивация да дам всичко от себе си за спечелване на Шампионската лига. Така ще покажем на всички кои сме ние."

"Така ще покажем на какво е способен германският футбол. Следващата възможност е срещу Барселона. Нека да се възползваме", добави Томас Мюлер.

Както е известно, Барса загуби последните два дуела с баварците по срамен начин - с 0:3 и 2:8. Меси беше на терена по време на фиаското в Лисабон.

Сега каталунците нямат право на грешка на стадион "Алианц Арена", защото почти сигурно отпадат в групите, ако не спечелят. По същото време третият Бенфика е домакин на аутсайдера Динамо Киев.