Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман похвали новото попълнение Жоао Кансело след победата с 4:0 срещу Майнц, която осигури на баварците място на четвъртфиналите за Купата на Германия.

Крайният защитник, който се присъедини от Манчестър Сити под наем за остатъка от сезона, се отличи с асистенция за първия гол на Ерик Максим Чупо-Мотинг и помогна на Байерн да постигне първата си победа за 2023 година.

"Жоао игра много добре. Той беше много креативен, видяхте първия пас, който направи, как използва външната страна на крака. Имаше две много добри центрирания към Томас Мюлер. Той се движеше много по фланга. Опита поне 15 спринта в празни пространства. Справи се много добре. Всъщност нямах никакви притеснения с неговото привличане", Нагелсман каза пред репортери.

"Кансело изигра 160 мача във Висшата лига под ръководството на един от най-добрите мениджъри в света",  добави Нагелсман, имайки предвид мениджъра на Сити Пеп Гуардиола.

Байерн направи три поредни равенства в Бундеслигата от началото на календарната година, преди да да спечели срещу Майнц за Купата, но Нагелсман не се тревожи за формата на отбора.

"Що се отнася до нашата криза, мисля, че има по-лоши неща от това. Криза е доста силна дума. Като цяло не постигнахме резултатите, които искахме и трябваше да постигнем", каза той.