Три са вариантите за бъдещето на Мануел Нойер след скандалното му интервю в края на миналата седмица, когато разкритикува ръководството и треньора на Байерн. До края на сезона капитанът не може да играе заради счупения си крак.

Опция №1 - 65 процента е сигурно, че Нойер повече няма да играе за баварците. След 12 мега години и два требъла вратарят няма как да седне до треньора Юлиян Нагелсман. В такъв случай Нойер трябва да реши дали да се откаже или на 37 години да се върне романтично в Шалке.

Опция №2 - да си тръгне Нагелсман. През 2021-а Байерн плати 25 милиона евро обезщетение на Лайпциг. Проблем за Нагелсман може да е отпадане от ПСЖ в осминафиналите на Шампионската лига и загуба на титлата за първи път от 11 сезона. Тогава договорът му до 2026 г. едва ли ще го спаси. Шансът за този вариант е 10 процента.

Опция 3 - потушаване на бурята. И Нагелсман, и Нойер трябва да преглътнат егото си в името на общите цели, пише "Труд". За нея остават 25 процента.

След победата с 4:2 над Волфсбург на пресконференцията треньорът се разгневи на въпросите за Нойер и отказа да говори по темата. В мача Томас Мюлер изравни друга клубна легенда Терд Мюлер - имат по 427 мача в Бундеслигата. Томас вкара третия гол. Но всички говорят за четвъртия на Джамал Мусиала - в стил дрибъла на Диего Марадона срещу Англия през 1986 г.